Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Levebrøds-Johanne

Venstres folketingsmedlem Jan E. Jørgensen er ked af, at den såkaldte Boligjob-ordning er blevet afskaffet. Nu kan man ikke længere fradrage håndværkerudgifter og udgifter til rengøring op til en vis grænse. Da Jørgensen skrev på Facebook, at han nu ville gøre tingene selv, fordi det var for dyrt at købe den slags ydelser, blev han verbalt overfaldet af en venstreorienteret pøbel. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen skrev:

»Manden tjener mere end 700.000 kroner om året. Og nu klynker han så over, at sosu’ens, slagteriarbejderens, pædagogens og klejnsmedens skattekroner ikke længere skal gå til, at han kan få rabat på rengøringen.«

Johanne Schmidt-Nielsen overså behændigt, at Boligjob-ordningen var en måde at få håndværkere og rengøringsfolk i arbejde i private hjem, hvor de sjældent kommer »hvidt« pga. høje skatter og afgifter. Ikke en eneste af sosu’ernes, slagteriarbejdernes, pædagogernes eller klejnsmedenes skattekroner gik til rabat på rengøringen hos folketingsmedlem Jan E. Jørgensen eller andre for den sags skyld. Skatten på rengøring blev bare sat ned.

De stakkels sosu’er, slagteriarbejdere osv. betaler til gengæld masser af skat til folketingsmedlemmer som Johanne Schmidt- Nielsen, en kvinde der betragter enhver skattelettelse som en gave fra statskassen. Naturligvis, fordi hun mener, at alle penge naturnødvendigt tilhører statskassen, indtil de bliver uddelt. Johanne Schmidt-Nielsen har ret beset kun haft ét rigtigt job i nogle få måneder som pædagogmedhjælper. Som sådan har hun betalt småtterier i skat. Hun blev født med en sølvske i munden som datter af akademikere. Hun var levebrødsaktivist. Så blev hun levebrødsfagforeningsperson. Nu er hun levebrødspolitiker og lever af at belære andre om, hvor værdierne kommer fra.

Det ved hun noget om. Andre har altid skullet betale hendes levebrød.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.