Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Lettelsen

Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt

I dag er der bare terror, og det er en lettelse. Er man opvokset med det potentielle atomragnarok, så ved man, at terrorangreb er som sporadiske bilulykker. De slår folk ihjel, det er hæsligt, men verden består.

Atomtruslen, derimod, der tog sin begyndelse med den kolde krig, den var alvorlig. Brød helvede løs, var det lig med klodens undergang og menneskehedens med. Hver uge sin atomprøvesprængning, hver måned sin konfrontation mellem Øst og Vest. Berlinkrisen 1948-49 var slem, Suezkrisen 1956 værre og Cubakrisen i 1962 måske det nærmeste vi kom atomkrigen mellem USA og Sovjet. Og sådan var det hele vejen igennem frem til Murens fald i 1989 og Sovjetunionens mirakuløse sammenbrud.

»Atomkrigen var ikke noget, vi frygtede. Det var noget, vi regnede med«, sagde generalløjtnant Hillingsøe for nogle år siden.

Meget realistisk, meget koldblodigt, og i dag er der bare terror. Hvilken lettelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.