Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Let sporvogn

BMINTERN BMINTERN - Lars R Møller
BMINTERN BMINTERN - Lars R Møller

Lokalpolitikere i hele Europa og ikke mindst i Danmark er vildt begejstret for letbaner. Aarhus var som bekendt først på trods af lidt knas med tilladelserne. En letbane er i princippet en lang bus, der kører på skinner, og ifølge trafikforsker Niels Melchior ved Aalborg Universitet er politikernes begejstring for skinner ret uforståelig. Det er langt billigere at lave en såkaldt BRT-løsning, som er en slags lang luksusbus, der kører i sin egen bane, men politikerne vil altså have skinner. Groft sagt kan heldigvis kaste lidt lys over sagen. Årsagen er, at vores nuværende politikere er så unge, at de tror, at de selv har fundet på ideen. Ingen bør derfor sammenligne en letbane med en sporvogn, det vil ødelægge illusionen, da de jo blev nedlagt for mange år siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.