Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsbytossen

I et af sine tilbagevendende ekstatiske udfald mod fædrelandet erklærer retorikeren, forfatter Carsten Jensen i dagbladet Information, at de vedtagne asylstramninger har gjort Danmark til Europas ondskabsfulde landsbytosse. Samtidig karakteriserer han, sin vane tro, navngivne politikere på den mest ondskabsfulde måde. Således kalder han Naser Khader for »megafon for gemenheden«. Det er vanskeligt at forestille sig, hvad der foregår i Jensen, som aldrig selv rører en finger for at hjælpe nogen som helst. Hvis Jensen nu havde ret i, at Danmark er Europas ondskabsfulde landsbytosse, så kunne man kun ønske, at der var flere ondskabsfulde landsbytosser i Europa, idet Danmark er et af de EU-lande, der modtager flest flygtninge og bruger flest penge på området. Men forklaringen på Carsten Jensens kroniske amokanfald er formentlig, at der er tale om en særlig form for selvtilfredsstillelse, og den proces kan kun blive forstyrret af fakta.

/Claes Kastholm Hansen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.