Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Læsernes valg

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

Cand.mag. Preben Brock Jacobsen har i en ny bog analyseret, hvordan islam bliver omtalt i fire danske dagblade. Analysen viser, at islam mest omtales som antidemokratisk og kvindeundertrykkende. Jacobsen efterlyser flere nuancer. Det mest bemærkelsesværdige i undersøgelsen er, at en lærd forfatter ikke ved, at det bærende princip i nyhedsdækningen er »Lig på bordet«. Det er fint, at mange muslimske retninger er fredelige, og at enkelte går ind for adskillelse af stat og kirke. Men da disse retninger ikke, som salafister og lignende, jævnligt slår en masse uskyldige mennesker ihjel, så løber muslimske terrorister med al omtalen. Først den dag, hvor læserne foretrækker forelæsninger om muslimske sekter fremfor historier om vold, får vi den nuancerede pressedækning af islam, som forfatteren drømmer om.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.