Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Lad os få en Henning Christophersen-pris

Henning Christophersen var en af arkitekterne bag den økonomiske genopretning af Københavns Kommune. Arkivfoto fra 1999/Scanpix
Henning Christophersen var en af arkitekterne bag den økonomiske genopretning af Københavns Kommune. Arkivfoto fra 1999/Scanpix

En tur i banken for at låne til at udbetale kontanthjælp til københavnerne. Slagsmål med staten for at forhindre, at byen blev sat under administration. Det lyder som en by langt fra det København, vi kender i dag. Men det var den skinbarlige virkelighed i København i 1990erne. Det var dengang, kommunen frasolgte sine hospitaler, sine beboelseslejligheder og meget andet af værdi, for at København ikke skulle blive reduceret til et kontor i Indenrigsministeriet på grund af en katastrofal økonomi.

Heldigvis så fremsynede personer muligheder, hvor alle andre kun så tårnhøje problemer. En af dem er nyligt afdøde Henning Christophersen, der som formand for det, der dengang hed Ørestadsselskabet, forstod, at al byudvikling afhænger af god infrastruktur. Under hans ledelse tog den første metro i København form og lagde grunden til den udvikling i Ørestaden, som vi kender i dag. Det var modigt gjort. Alle nøgletal var imod hovedstaden: Københavnerne var de mest arbejdsløse, dem med de laveste uddannelser og med de største sociale problemer. Men ved at dreje på nogle gevaldige håndtag, kom kommunen langsomt på rette kurs. Den nye metro, udviklingen af Ørestaden, byfornyelsen på brokvartererne, Kulturby 96 og en ny boligpolitik skabte grundlaget for tilflytning til byen og dermed bedre skatteindtægter.

Læs også: EU-formand hylder Christophersen for hans rolle i EU

Måske er det uretfærdigt kun at fremhæve Henning Christophersen. Flere andre lagde kræfterne i. Alligevel vil det være på sin plads at etablere en byudviklingspris i hans navn. Den kan passende uddeles ved en årlig begivenhed i Ørestaden. Det er let at komme derud – med metroen.

Carsten Mai, Store Kongensgade 60, 1264 København K

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.