Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Lægemiddelindustrien

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Studenteroprøret kulminerede med, at humanisterne kom ind i VS, mens medicinerne blev medlemmer af DKP. De blev socialmedicinere, der skrev malerrapporter. Derfor troede de ikke på organiske sygdomme, kun på samfundsskabte.

Det er som at genopleve fortiden, når man hører ansatte fra Det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet. For dem er lægemiddelindustrien den store fjende. »Den mest profitable industri på kloden« udtaler en overlæge. Det er da modbydeligt. En profitabel industri. Overlægen vil have et opgør med systemet. Industrien tilbageholder oplysninger, når de har »udsigt til milliardindtjening«.

Det ville være skønt for patienterne, hvis lægemiddelindustrien ikke fandtes, og at lægemidler blev udviklet af lavtlønnede travle, men socialt indignerede reservelæger og biokemikere i jobtilbud. Man er jo ikke innovativ, hvis man har udsigt til at tjene penge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.