Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Kvindediskrimination

Claes Kastholm Hansen: Nu bliver at berette om Ditte P. Giese-Mortensen, ansat på et dansk dagblad og kendt for i sine klummer at sprede lige så meget munterhed omkring sig som en parkeringsbøde, at hun forleden læste et Ritzau-telegram, som fortalte, at når politiet havde ærinde på Christiania, aftalte de først et mødetidspunkt med christianitterne.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Da der nu skete det, at Ditte P. Giese-M. kom til at give en mandlig kollega et nakkedrag, fordi han havde sagt, at man ikke kunne fylde hele avisen med de kvindelige medarbejderes selvcentrerede skriverier, følte hun, at hun måtte tage kontakt til politiet. For hendes mandlige, noget skrøbelige kollega var som følge af nakkedraget røget ned ad trappen på en så uheldig måde, at han brækkede nakken og drog sit sidste suk. Hun ringede derfor til ordensmagten og fortalte om kollegaens sørgelige endeligt. Bliv på stedet, sagde politimanden.
Umuligt, svarede hun, jeg skal skrive en klumme, som skal hedde kvinder elsker kvinder. Hun foreslog, at de kunne aftale et møde en af dagene, når hun havde bedre tid. Er du skingrende skør, spurgte politimanden: Vil du omgående sætte dig i benlås, indtil vi kommer! Ditte P. Giese indvendte, at når politiet aftalte mødetidspunkt med christianitterne, kunne de vel også lave en aftale med hende. Der var jo lighed for loven. Politimanden afbrød samtalen.

Ditte Giese besluttede straks, at hun ville skrive en rødglødende klumme om politiets diskrimination af kvinder. Hvorefter Groft sagt må tilføje, at enhver lighed med virkeligheden er mulig, men utilsigtet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.