Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kunst til millioner

Kommunerne mangler penge. Omprioriteringsbidrag, som De ved. Men der er heldigvis penge til kunst og især til stenrige kunstnere. Sådan er det i al fald i Aarhus. Her bruger man 16.2 millioner på udsmykning af Dokk1, som er et slags mødested for borgerne. Og de skal have noget at se på. De fleste millioner går til kunstnerduoen Elmgreen og Dragset. De var faktisk kærester engang, men det er jo irrelevant. De lå nr. 11 på listen over kunstens magtmennesker i 2009. Nu er de nok nær toppen. De har kun foragt til overs for Danmark, og det skal man helst have for at få skattepenge af danskerne. De har brudt med det nationale, som det hedder: »Det nationale siger mig ikke en skid,« siger Michael Elmgreen. Duoen lavede engang en installation, der hed »Powerless Structures«. Det betød, at beskueren selv skal bestemme, hvad duoens kunstværk indeholder. Nu skal aarhusianerne gå og skabe mening med duoens nye milliondyre installation, men hvorfor skal de beskuere så ikke også have penge? De er jo medskabere?

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.