Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kunst og kapitalisme

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Forleden blev en stor bunke metal skrottet i Odense. Det viste sig at være en Cronhammar-skupltur, og sagen vakte vild opstandelse, fordi ingen vidste, hvem der havde givet besked om skrotningen. Nu har Syddansk Erhvervsskole erkendt, at de stod bag – og at det var en fejl. Det skulle de aldrig have gjort. Groft sagts afdeling for humbug, advokattjenester og fiduskunst anbefaler, at Syddansk Erhvervsskole gør gældende, at de har fjernet skulpturen som led i en kunstnerisk happening, der skulle bygge bro mellem de intellektuelle dekonstruktivister i åndens verden og de praktiske mennesker på erhvervsuddannelserne. Derefter burde Erhvervsskolen sende regningen til Statens Kunstfond med en opfordring til at indlemme den nye happening i en Kulturkanon på lige fod med teatergruppen Solvognens julemandshappening i Magasin i 1974. Når man må dele varer ud og kalde det kunst, må man vel også dele skulpturer i småbidder? Hvorfor skal happenings altid kun gå ud over kapitalisterne og ikke kunstnerne? De er vel også en slags kapitalister i vore dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.