Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kunst er politik

Hans Hauge
Hans Hauge

Forfatteren Peter-Clement Woetmann er efter at have tænkt dybt over det, nået frem til et innovativt synspunkt på forholdet mellem litteratur og politik.

De venter vel spændt på, hvad P-C Woetmann er nået frem til?

»Der er politik i alle bøger.«

Det lyder fascinerende. Og det er tilfældet »uanset om de står ved det eller ej,« siger digteren, for bøger kan åbenbart lade, som om de ikke er politiske. Alt er politik.

Ja, tænkte vi det ikke nok. Selv når man »italesætter« sig selv som ikke-politisk, er man politisk. Når onde Trump sender 59 tomahawkmissiler mod Syrien, må Woetmann reagere poetisk-politisk. Ikke når Assad dræber tusinder, men når Trump ødelægger Assads jetjagere. For hvem skal så kaste Assads bomber? spørger Woetmann. Politisk kunst er, når en dansk digter ikke kan lide Trump.

Kunne De forestille Dem en dansk forfatter få kunststøtte, hvis hun skrev et hyldestdigt til Trump? Dumt spørgsmål.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.