Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kulturværdier

Vi har i Danmark et udvalg, hvis opgave det er at være opmærksom på og så vidt muligt forhindre, at danske kulturværdier udføres af landet. Beklageligvis er udvalget ikke udstyret med de midler, der skal til for at forhindre udførsel, når der er efterspørgsel efter varen. Så må staten købe til fuld pris, og de penge er der ikke. Det drejer sig om et enestående fransk tæppe, som kun få har set, da det er i privat eje. I sin tid er det modtaget som gave i forbindelse med udførelsen af en officiel opgave.

Det ville vi nok i dag betragte som særdeles problematisk, men i høj grad et stykke kultur, og det ville naturligvis være en klædelig gestus, hvis den nuværende ejer ville overlade tæppet til et dansk museum til en pris, der kunne betales. Det danske værn om kulturværdier er nemlig alt for svagt i forhold til sigtet, og der er al mulig grund til ikke at gøre nar ad det, men derimod støtte de kræfter, som vil give kulturværdier stærkere beføjelser som i andre lande, herunder en ret til at erhverve kulturgenstande, som af rene profithensyn ønskes solgt til udlandet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.