Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Kulturrevolutionen

Peter Kurrild-Klitgaard: Siden 1970erne har man altid kunnet stole på én tommelfingerregel i tilværelsen: At hvis den venstreradikale frontorganisation kaldet Danske Gymnasieelevers Sammenslutning havde et uddannelsespolitisk synspunkt, var det i sig selv tilstrækkelig grund til at mene præcis det modsatte.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Derfor kan Groft sagt med taknemmelighed notere, at reglen fortsat holder: DGS var således blandt de første til at udtrykke begejstring over det forsøg på gymnasieområdet, som nu iværksættes i Region Hovedstaden: Fra august vil seks gymnasier skrotte det faste pensum, eleverne får ingen bøger, de får ingen lektier for, og lærerne må kun tale syv minutter ad gangen.

»Det er rigtigt gode tanker«, mener DGS. Andre vil sikkert hæfte sig ved, at det reelt blot vil betyde endnu større sociale skel mellem danskerne, for de dannede og uddannede skal såmænd nok sørge for, at deres børn kommer på bedre skoler og i øvrigt får noget ballast med hjemmefra. Vi nøjes med at påpege, at det jo er helt i tidens kulturrevolutionære ånd, og at der som bekendt ikke stilles krav om læsefærdigheder eller evnen til at lytte for at kunne modtage overførselsindkomst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.