Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kulturradikal nedtur

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Jyllands-Posten spørger tirsdag, hvem der skal overtage den kulturradikale fane efter Klaus Rifbjerg. Hans Hertel, som er landets førende ekspert i kulturradikalisme, mener, bevægelsen døde allerede, da PH døde i 1967. Litteraturjournalisten Klaus Rothstein mener, at Carsten Jensen eller Hanne-Vibeke Holst er de nye fanebærere. Sandheden er, at kulturradikalismen døde af lammende, indre modsigelser i takt med, at muslimer indvandrede her til landet og blev landets svageste, dagsordensættende minoritet. Det blev umuligt selv for kulturradikalismens skarpeste hjerner fortsat med troværdighed at kæmpe for de stolte værdier fra Georg Brandes-tiden: Frigørelse af kunst, børneopdragelse, kønsroller og seksualitet og samtidig optræde politisk korrekt over for ghettoiserede indvandrere, som i stort tal åbenlyst praktiserer det stik modsatte. Kulturradikalismen har derfor langsomt destrueret sig selv på grund af dette uløselige, indbyggede paradoks.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.