Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kritisk journalistik om asatro

For nogle dage siden deltog Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og udlændinge m.v.-minister, Inger Støjberg, i en begivenhed, der beskrives som indvielsen af et asatempel. Sådan noget kan ske, når der åbnes nye oplevelsescentre for vikingetiden rundt omkring, men i dette tilfælde er, hævdes der, tale om noget mere farligt, der er sat i gang af en slem hedning, som hedder Jim Lyngvild. På Kristeligt Dagblads forside udlægges begivenheden nærmest som to danske politikeres tilstedeværelse i forbindelse med et stormløb mod folkekirken. Et par journalister fik da også både tidligrere biskop Kjeld Holm, Birthe Rønn Hornbech, en højskoleforstander og et par præster til at gå i kassen og udtale sig kritisk om de to politikeres deltagelse. Deres Groft sagt blev faktisk også ringet op af den pågældende avis, men da han nægtede at udtale kritik af de to politikeres helt private deltagelse i et ligegyldigt privat arrangement, kom det ikke med. Det passede jo ikke ind i historien, som skulle være, at her var der netop ikke plads for smilet og et skuldertræk, men den kritiske mine skulle frem, når to borgerlige politikere sådan slog sig sammen med fortidens grumme guder. Deres Groft sagt vil godt gengælde her med at udtrykke sin kritik af den form for journalistik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.