Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kristne værdier

Af uransalige grunde har en konservativ politiker kastet sig ud i en debat, om den ene religion er bedre end den anden. Den diskussion fandt sin afslutning allerede i 1700-tallet, da den tyske digter Lessing med sin såkaldte ringparabel pegede på, at det ikke var op til mennesker at afgøre. Lige så pudsigt er et langt indlæg i Politiken forleden, hvor en Jens-André P. Herbener, der præsenterer sig som »adjunkt, cand.mag., mag.art. i religionshistorie og semitisk filologi, SDU«, fortæller os, at værdier som ligestilling, religionsfrihed, tolerance, ytringsfrihed ikke har noget med kristendommen at gøre. Det vidste vi også godt, men vi ved også, og det hører med til historien, at disse værdier har haft det lettere i samfund med en kristen kultur. Manden med alle de fine titler slutter sit indlæg med en opfordring til adskillelse af stat og kirke og med at tale om de Konservatives seneste »kristennationale opgylp«, og så er det jo, at spørgsmålet melder sig, om det virkelig er en god ide at henvise til alle de mange titler, hvis det i sig selv kendte budskab bringes i en så enkel og uakademisk form.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.