Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kristendommen renset

Der er kommet en bestemt tankefigur ud af attentatet på Charlie Hebdo, eller den fremføres, hver gang der har været en terroraktion udført af islamister. Tankefiguren siger: »Det har ikke noget med islam at gøre. Islam er fredens religion. Der er tale om ekstremister, radikale eller fundamentalister, som har misfortolket teksten«. Sådan siger imamer og islamforskere – tro og videnskab er enig.

Den tankefigur må vi tage til os, for den befrier kristendommen fra alle forbrydelser op gennem historien. Nu kan vi frejdigt sige, at inkvisition, jødeforfølgelser, Kristi stridsmænd, Frelsens Hær, jesuitter, Opus Dei, heksebrændinger, tvangsdåb, Ku Klux Klan, abortdræbere, Jehovas Vidner, mormoner, eksorcister, fromme koloniherrer, slaveejere, ydremissionærer, missionsfolk, modstandere af kvindelige præster og homovielser, præster der er medlemmer af Dansk Folkeparti – alt det og alle dem, der har gjort det i kristendommens navn. De er tilgivet: Det har intet med kristendom at gøre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.