Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kredit-filosoffen

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Engang hed Copenhagen Business School Handelshøjskolen. Men de tider, hvor handel var formålet, er forbi. Nu hærger røde lektorer, f.eks. filosoffen Ole Bjerg, som vil hindre banker i at give kredit. »Pengeskabelsen foregår i dag i private bankvirksomheder, der skaber en overflod af elektroniske kontopenge, som smadrer vores boligmarked og skaber en ustabil pengemængde,« siger han. »Nu må Nationalbanken vågne op og tage kontrollen... Er du sindssyg. Det er da totalt liberalt det her,« fastslår han. Man kan selvfølgelig godt hindre bankerne i at udlåne penge. Men man kan ikke hindre borgere og virksomheder i at give hinanden kredit. »Pengeskabelse« kan man derfor aldrig monopolisere. »Jeg synes, det er uværdigt at leve i et land, der ikke skaber sine egne penge,« bekendtgør Bjerg. Måske er det først og fremmest uværdigt at leve i et land, hvor filosofi-lektorer er så uvidende, at de sætter lighedstegn mellem monopol og liberalisme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.