Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kræmmergudens triumf

Eva Selsing
Eva Selsing

V-regeringen har bedt til sin kræmmergud og fået inspiration til det seneste gymnasieudspil. Ved at opløse humanistisk dannende fag som oldtidskundskab, religion og historie kan man bane vejen for generationer, der ikke ved noget, men til gengæld har kompetencer til at søge på nettet efter den korrekte måde at stave til »innovation«.

Udspillet får støtte fra formanden for Danske Gymnasier, som udtaler, at det er tip-top, at eleverne »opnår færdigheder, der matcher samfundets og arbejdsmarkedets omskiftelige behov. Vi skal sikre, at de unge uddannes til fremtiden og ikke fortiden.«

»Fremtiden« er altså ikke at vide noget synderligt om fortiden. Men det kan nu også have sine fordele. På den måde gøres eleverne ikke bekendt med alt det, de ikke ved. Den slags styrker selvtilliden, og selvtillid er som bekendt et must på kræmmermarkedet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.