Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Krabs psykologi

Eva Agnete Selsing
Eva Agnete Selsing

I en dejlig leder i Børsen skriver chefredacteur Anders Krab-Johansen om alle farerne ved Donald Trump. Han hidkalder sågar »menneskeretsforkæmperne« i denne, forstår vi, frygtelige situation. Der er protektionismen, der er kritikken af CNN og Buzzfeed, der er den åndfulde causeren over, om Trump er i lommen på Putin. Alle gode ting, der bruges som afsæt til at advare mod, at den kommende præsident er den direkte vej til ufrihed og erhvervslivets ende. Selvfølgelig. Den voldsomt succesfulde forretningsmand Trump har formentlig en ødelæggelse af ikke blot den amerikanske, men selve klodens økonomi som sit primære mål. Men det er ikke det bedste. Nej, la pièce de résistance i Krabs indlæg er en skøn, poppsykologisk pastiche, som vor barndoms matroner lavede dem. Det spørges koket, hvorfor Trump mon ønsker ufrihed, og der svares, at »måske er de psykologiske forklaringer mest dækkende, for Trumps politik er irrationel og skadelig.« Åh ja, Anders. Man kunne dog også, i det svulstige skriv, finde andre sager, som er både irrationelle og skadelige. Det behøver man heldigvis ikke lege psykolog for at se.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.