Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Korrespondenternes fest

Klaus Kjøller: Det er blevet kritiseret, at danske medier ofrer så mange korrespondenter på det amerikanske præsidentvalg. For det er komplet uden betydning for Danmark, om det bliver Barack eller Mitt, som bliver præsident.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Det ville give meget mere mening at sende hele korrespondenthæren til EU, hvor der for tiden foregår en masse, som har stor betydning for Danmark. Rigtigt! Men kun i teorien. For i praksis finder enhver korrespondent det langt mere eventyrligt og taknemmeligt at rejse rundt i brogede USA og fortælle os herhjemme om den hårde dyst mellem mørke Barack og hvide Mitt end at rende mellem groft sagt ansigtsløse bureaukrater og politikere i det grå Bruxelles på jagt efter stof, som kan få almindelige danskere til at hæve et øjenbryn.

Politik, som ikke kan forklares for almindelige mennesker som en hårrejsende strid mellem to personer, er dødt stof. Derfor myldrer alle korrespondenterne rundt i det festlige præsidentrace ovre i USA, mens EU mest foregår i dødlignende stilhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.