Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Konservativ skolepolitik

Den, der kunne være i tvivl, om de Konservative har en politik, bør læse en kommentar i Berlingske forleden, hvor en kvindelig folketingskandidat for de Konservative, der selv er lærer, peger på elementerne i en borgerlig skolepolitik. Det handler om bedre læreruddannelse, prøve efter 5. år, karakterer fra 1. klasse, krav om egnethed til skolestart, faste rammer og disciplin, bortvisningsmulighed og forskelligt andet, som i helt uhyggelig grad førte tanken hen på den såkaldte underskole, som Deres Groft sagt og andre af den generation voksede op i i 1.-5. klasse. Det var en rigtig god skole, hvor vi lærte meget og dermed fik ikke så lidt af »den viden og den dannelse«, som vi havde brug for. Det er faktisk slet ikke så svært at stille et konservativt politisk program op. Hvis flere unge konservative forstår, at konservatisme faktisk handler om at fastholde det gode af det gamle og ikke om at løbe fra det, så er det måske håb, selv om der stadig er stykke vej til, at vi med Poul Schlüter tør tro på, at »det skal nok gå altsammen.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.