Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kongelig nedtur

I 2011 anskaffede kronprins Frederik en elbil af mærket Fisker Karma. Den blev dog hurtigt returneret, skriver BT. I stedet kører kronprinsen nu i en Land Rover Discovery 4, der sluger en liter benzin, hver gang den skal køre otte kilometer.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Til gengæld kan kronprinsen til enhver tid låne en elbil, når han skal kaste glans over grønne eller »CO2-venlige« arrangementer. Det fremgår ifølge BT af den nye bog »Det koster et kongerige« af journalist Jens Høvsgaard. »Hans fravalg af el-bilen og tilvalg af en ren miljøsynder af en bil udstiller ham som den rene og skinbarlige miljø-hykler,« siger Høvsgaard til BT.

Men lad os nu ikke dømme kronprinsen for hårdt. Frederik har vel bare indset, at man må hyle med de grønne ulve, man er iblandt. Akkurat som vi andre gør for at undgå de intolerante idealisters fordømmelse.

Jens Høvsgaard er også utilfreds med, at kronprinsen modtager gaver i form af gratis både, biler og rejser. Men også her er der grund til at slå koldt vand i blodet. Hver eneste krone, kongefamilien modtager i frivillige gaver, er penge, som man ikke behøver opkræve i skat.

Er det ikke vidunderligt, at Danmark er blevet så civiliseret? I løbet af de sidste hundrede år er kongemagten gået fra at være brutale skatteopkrævende undertrykkere til at blive fredsommelige medlemmer af underholdnings- og feel good-industrien. Ingen af fortidens flabede hofnarre havde formastet sig til at drille de kongelige herrer med, at deres arvinger ville lide en så ydmygende skæbne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.