Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kommakrigen

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Kommakrigen er forbi, konkluderer Dansk Sprognævn. »Der er ikke grund til at ændre reglerne,« udtaler nævnets direktør, selv om »eleverne har problemer med startkommaet«. Og hvorfor? Fordi undervisningen i kommatering har været nedprioriteret. Hvorfor har den det? Fordi lærerne er imod kommaregler. Hvorfor er de det? Fordi de har lyttet til eksperterne. Som f.eks. sociolingvisten Frans Gregersen. Hans motto er: Jeg sætter mit komma, som jeg vil. Han vil gerne starte en ny kommakrig. Staten skal ikke blande sig i kommaer. Kommafejl, er ligegyldige udtaler, han. Man skal sætte komma, som man har lyst, til. Vi venter spændt på, at det skal blive som i Frankrig. Der er man nu blevet enige om, at grammatik er borgerlig. Mon ikke en kommende rød regering vil frigøre eleverne fra den borgerlige grammatik?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.