Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Køges ægte marxist

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

I Køge bliver socialdemokraten Marie Stærke borgmester ved hjælp af Enhedslisten – og Liberal Alliance. Prisen er skattelettelser i de kommende fire år. Det er ganske vist et hårdt krav for de røde, men Paris er vel en messe værd...undskyld Køge. DRs journalist er noget overrasket over, at Enhedslisten kan være med i aftalen: »Så socialisme kan også være lig med skattelettelser?« spørger han måbende. »Det kan det sagtens,« svarer Enhedslistens byrådsmedlem, Niels Rolskov, frejdigt og forklarer, at lettelserne skal komme i kraft af rationaliseringer.

SFs spidskandidat Thomas Kielgast »forstår ikke«, hvordan Enhedslisten kan leve med skattelettelser. »Rationaliseringer handler jo om at spare lønkroner, for hvordan kan man ellers rationalisere?« Dermed afslører Kielgast uforvarende forskellen på en rigtig socialist og en pamper. En rigtig socialist er inspireret af Marx’ tanker om at begrænse udbytning. Tak til Rolskov. For engangs skyld oplever man en rigtig marxist under den røde fane.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.