Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Klatvis hjælp til lappeløsninger

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Tolv humanitære organisationer er gået sammen med Danmarks Radio om den såkaldte »Danmarks Indsamling«. Det handler om at skrabe penge sammen til aktiviteter i ulandene.

I år er Danmarks Indsamlingens tema enkelt: »Mod uretfærdighed«. Men kunne man forestille sig et slogan, der lød: »For uretfærdighed«? Næppe. Dermed er Danmarks Indsamlingen dumpet i den såkaldte ikke-test, der siger noget om, hvorvidt en sætning reelt har noget indhold.

Det er også en smule uklart, hvad uretfærdigheden egentlig handler om. Er det den uretfærdighed, der består i, at ulandene typisk er styret af diktatorer?

Måske skulle ulandsorganisationerne have droppet det misvisende slogan »mod uretfærdighed« og valgt det mere kedelige og retvisende: »klatvis hjælp til lappeløsninger«.

Hvis man bilder os ind, at vi kan redde verden fra uretfærdighed, skal man ikke blive overrasket, hvis vi bliver kyniske og påholdende, når det viser sig at være en stor fed løgn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.