Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kirkelig undskyldning

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Biskop Henrik Stubkjær er en meget etisk mand, som mener, at etik bør have en international dimension. »Jeg har netop talt med en borger, der opfordrede mig til at undskylde slavehandlen på De Vestindiske Øer på folkekirkens vegne,« forklarer biskoppen i Kristeligt Dagblad. »Man kan spørge sig selv, om kirken skal undskylde for noget, den danske stat var skyld i? Men hans argument lød, at det netop er passiviteten, man bør undskylde,« fortsætter Stubkjær, som imidlertid forholder sig passiv. Han har nemlig en god undskyldning: »Rent teknisk er det dog ikke muligt for mig at formulere en undskyldning på vegne af hele den danske folkekirke, for nok er jeg biskop, men jeg kan ikke tale på hele kirkens vegne.« Gad vide, om ikke statsminister Lars Løkke har en god undskyldning for at lade være med at undskylde for slavehandelen? Nok er Løkke statsminister, men han kan alligevel ikke tale på alle danskeres vegne i denne sag. Danskerne er jo trods alt ikke politikernes slaver.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.