Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Kernekompetence

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Kernekompetence

Morten Østergaard, radikal økonomiminister, forudser, at om en fem års tid løber Danmark ind i økonomiske problemer på grund af mangel på arbejdskraft, bl.a. som en følge af befolkningens aldring. Det er en radikal kampsport at synge i kor med økonomiprofessorerne om de skrækkelige tider, der venter, når flere går på pension. I Jyllands-Posten minder fhv. arbejdsmarkedschef Jens Anker Hasager spåmanden Østergaard om, at prognoserne hele tiden har vist sig ikke at gå i opfyldelse, og han peger på, at Mogens Østergaards forudsigelse om det for lave arbejdsudbud ikke tager i betragtning, at folk går senere og senere på pension, samt at der er millioner af arbejdsløse i EU, der kan tage arbejde i Danmark. Det er alt sammen rigtigt nok, men det er synd at tage livsløgnen fra en radikal, og de Radikales livsløgn er jo, at de er særligt ansvarsbevidste og forudseende politikere. Først forudså de, at Danmark ville blive et vidensamfund. Nu ved alle, at vi ikke kan undvære fremstillingsindustrien, der af de Radikale blev betragtet som fortidig. Så mente de, at alle skulle uddannes til akademikere. I dag ved alle, at vi får alt for mange akademikere og mangler håndværkere. At tage fejl er simpelthen en radikal spidskompetence.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.