Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Karikaturer

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Forfatteren Stig Dalager, der i sin tid var initiativtager til »Tonekunstnerselskabet«, dvs. 12 forfatteres protest mod »tonen« i udlændingedebatten, udtaler nu , som citeret af Berlingskes Mads Kastrup, at ytringsfriheden fortsat ikke er truet.

Da han er en usædvanlig selvcentreret forfatter, betyder ytringsfrihed for ham først og fremmest hans egen ytringsfrihed. Så han har ret. Han siger aldrig noget af betydning. Derfor kunne ingen finde på at true hans ytringsfrihed.

Forfatteren Carsten Jensen, ligeledes medlem af Tonekunstnerselskabet, forstår ifølge samme kilde ikke, hvorfor det er så vigtigt at gøre grin med islam. Carsten Jensen forstår kun, hvorfor det er så vigtigt at gøre grin med ting, når han selv gør det. Så ud fra sine begrænsede forudsætninger har han også ret. Ligeledes ifølge Mads Kastrup skriver Øjvind Hesselager, chefredaktør for fagbladet Journalisten, at han »ikke tror på provokationen«. Hesselager er åbenbart uvidende om, at næsten alle den vestlige verdens åndelige fremskrift er frugter af provokationer.

Nogle mener, at disse tre riddere af den begrænsede ytringsfrihed har det til fælles med Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, at de ikke er virkelige, men karikaturer. Groft sagt mener derimod, at de bare taler, som de har forstand til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.