Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Kapløb mod bunden

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Ifølge nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, offentliggjort i Jyllands-Posten, får en asylansøger 10.700 kr. om måneden fra den danske stat – fra det øjeblik, han sætter foden på dansk jord. En gennemsnitlig flygtningefamilie modtager, inklusive boligsikring, friplads i daginstitutioner og børnepenge, 454.215 kr. om året, eller ca. 120.000 kr. mere end i den borgerlige regerings tid. Af en artikel i Politiken fremgår, at de professionelle menneskesmuglere holder sig præcist orienteret om de økonomiske muligheder for asylansøgere i de forskellige europæiske lande og har Danmark øverst på hitlisten. Men de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen, forklarer Politiken, at partiet ikke vil være med til »et kapløb mod bunden«, hvilket på almindelig dansk vil sige at gøre de økonomiske forhold mindre attraktive for asylansøgere. Til sammenligning: Et dansk ægtepar på fuld folkepension modtager tilsammen 220.000 kr. om året plus evt. boligstøtte, brændselshjælp m.v. I stedet for at deltage i »kapløbet mod bunden« vil Marlene Borst Hansen, som hun siger til avisen, gå efter menneskesmuglerne i et fælles europæisk samarbejde. Hun kunne lige så godt sige, at de Radikale vil standse krigen i Syrien ved at melde sig ind i foreningen Aldrig Mere Krig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.