Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kan DF udvises?

Peter Kurrild-Klitgaard: Dansk Folkeparti har med en vanlig kombination af ­presse-flair og leflen for de allernederste regioner i folkedybet foreslået, at man administrativt skal kunne kollektivt udvise hele »bander« af indvandrere, altså uden dom og uden at de er tiltalt for noget kriminelt.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Det er både nytænkning og genbrug. Tidligere ville partiet udvise hele indvandrerfamilier for ét familiemedlems kriminelle handlinger, og nu tager man så skridtet videre – og inden vi ser os om, vil DF nok kræve udvisning af alle indvandrere, der måtte have samme hårfarve som en kriminel indvandrer.

Nu ligger det Groft sagt fjernt at forvente, at der skulle være nogen som helst logik eller stringens i Folkepartisternes tænkning, men der melder sig dog en unægtelig spændende tanke: Vil man også kunne bortvise hele politiske partier fra landet med udgangspunkt i enkelt-partimedlemmers kriminelle adfærd? Vi kan da i hvert fald umiddelbart komme i tanke om ét enkelt parti, der godt nok kalder sig dansk, men hvor endog selve partiet i 2008 fik en byretsdom, og hvor der samtidig er en meget lang liste over prominente medlemmer, der har indkasseret domme. Vi nævner i flæng Jesper Langballe, Michael Rex, Kenneth Kristensen Berth, Uno Larsson, Henning Rye Pedersen og mange flere. Ganske vist for nogle ligegyldigheder og nogle paragraffer, der måske slet ikke skulle være der. Men »lov er lov«, og »skik følge eller land fly«, som man nok ville sige i DF. Så kan de lære det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.