Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kager i kontekst

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Ord får betydning af den kontekst, de er i, og de er aldrig ikke i en kontekst. Men skal en kage også sættes ind i en kontekst og i så fald hvilken?

Det er Zetlands chefredaktør, Lea Korsgaard, der mener, at kagen skal ind i en kontekst. Og kagen er naturligvis Inger Støjbergs (V) kage i anledning af stramning nr. 50.

Men hvorfor skal den kage ind i en kontekst? Jo, advarer chefredaktøren, for folk behøver i dag slet ikke medier. Folk kan »konstatere selv«. Folk er ofre for en »impulskultur« og »billig journalistik«. Folket tror ikke på autoriteter. Folket råber højest og så højt, at de slet ikke kan høre Korsgaard. Men allerværst er det, at fællesskabet forsvinder. Med andre ord:

Hvis kagen ikke sættes ind i Zetlands kontekst, kan magthaverne slet ikke styre massernes oprør. Zetland lyder som den katolske kirke, der frygtede, at folket selv konstaterede, hvad der stod i Bibelen. De sociale medier er en ny reformation.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.