Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Kabylske strukturer

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

»Kvinder har fået stemmeret… i vores privilegerede del af verden.« Sådan indleder Pernille Rübner-Petersen en kronik i Politiken. Hun er cand.mag. i ikke kun moderne kultur, men også i kulturformidling. Kronikken er derfor nok et eksempel på formidling af moderne kultur. Hvem fik kvinderne mon denne ret af? Det tør vi slet ikke nævne. Kvinderne blev, siger Rübner-Petersen, »subjekter«. Men hvad har privilegier, stemmeret og subjektstatus hjulpet? Ingenting. Den privilegerede verden er ifølge en bog, som Rübner-Petersen nok læste på studiet, ligesom et »kabylsk patriarkalsk samfund«. Kabyler er et berbisk folk, der bor i Algeriet (som var på franskmændenes side i sin tid). Vores privilegerede verden er faktisk endnu mere »perverteret« end det kabylske. At tænke sig: Det er blevet værre. Det siger de moderne kulurformidlere, så det må jo være sandt. Videnskabeligt set.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.