Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Justitsmord

Ditlev Tamm: Justitsmord er ord med en ilde klang og ikke noget, vi forbinder med danske domstole. Og skal vi tro vicestatsadvokat Tina Østerggard fra Midt-Vest-og Østjylland, så er det ikke justitsmord, når først en byretsdommer og derefter tre landsdommere i 2008 har dømt en mand for voldtægt til to års fængsel.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Ved genoptagelse af sagen i 2011 blev den pågældende frikendt. Kvindens forklaring var løgnagtig. Det hører med til historien, at anklagemyndigheden nu ikke vil rejse tiltale mod kvinden for falsk forklaring. Var alt dette foregået i et andet land, ville man være tilbøjelig til at tro, at en gennemførelse af sag om falsk forklaring vil være så pinlig for de dommere, der troede på løgnen og ikke havde andre beviser, at det er af hensyn til dem, at sagen ikke rejses.

Sådan forholder det sig selvfølgelig ikke. På danske domstoles hjemmeside kan man læse: »Domstolene skal træffe rigtige, velbegrundede og forståelige afgørelser i rette tid. Vi skal derfor have de nødvendige faglige og menneskelige kompetencer til at løse opgaverne med højst mulig kvalitet og effektivitet«. Vi kan jo alle sammen begå fejl, men det ville unægtelig klæde danske domstole om justitsmordet blev åbent erkendt, og at vi fik en officiel og rigtig god forklaring på, hvordan det kan gå til i Danmark i 2012, at en uskyldig dømmes uden bevis, og at en løgnagtig forklaring ikke medfører tiltale.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.