Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Jura-botter

BMINTERN - Eva Agnete Selsing
BMINTERN - Eva Agnete Selsing

Sci-fi-nyt. Vidste De, at retssystemet befolkes af menneskelignende robotter? Jovist. Ved start på jurastudiet gennemgår den enkelte paragrafrytter in spe en hjerne- og hjertetransplantation, hvor menneskevævet erstattes med noget elektronik og software baseret på en uudgivet roman af juraprofessor Eva Smith. Bogen, med titlen »Det onde offer«, anskueliggør, hvordan al medfølelse bør tilgå skadevolderen. Den software sidder nu inde i hovedet på særligt de danske forsvarere, men også anklagere og dommere. Seneste evidens er den hårrejsende lave straf på to års fængsel til den tidligere dømte voldsmand for drabet på to unge amerikanske piger med en vandscooter. Desværre for den kunstige jura-intelligens er den ikke særlig, ja, intelligent. Et retssystem, der håner såvel ofre som retsfølelse, holder ikke længe. Men måske de jura-botter, der væsker systemet til med tårer for forbryderne, var en slags prototype? Så at den ligevægtige udgave, der ikke universitetsskoles i at se ned på ofrene, kommer i næste generation? Man har da lov at håbe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.