Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Juncker på Jeppes mødding

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

»Et seriøst dramatisk øjeblik, især for UK,« skrev EUs præsident, Donald Tusk, på Twitter, da Storbritannien havde stemt nej. Og EU-Kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, sagde under valgkampen: »Jeg er sikker på, at desertørerne ikke vil blive modtaget med åbne arme. Storbritannien må acceptere at blive behandlet som et tredjeland, der ikke vil blive håndteret med silkehandsker.« Ingen af EUs to politiske topledere var i nærheden af at udtrykke den ydmyghed over for almindelige vælgere, som premierminister David Cameron helt naturligt viste i den tale, hvor han annoncerede sin afgang: »Folkets beslutning skal respekteres, og der er ingen tvivl om, hvad folk har ment.« Han takkede oven i købet respektfuldt nej-folkene. Det er tragisk, hvis det store demokratiske projekt, EU, skal ende på møddingen, bare fordi EUs præsidenter opfører sig som fornemme grever og baroner, der har glemt, at de er nødt til at respektere Jeppe på Bjerget, som ligger inde i baronens seng og bestemmer det hele.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.