Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Julefærdsstaten

Peter Kurrild-Klitgaard: I denne søde juletid handler det i hvert fald officielt om at gøre noget godt for andre og først dernæst for sig selv.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

RAF-regeringen har, set i det lys, fået den interessante idé, at danskerne nu skal betale afviste asylansøgere 20.000 kr. for at rejse tilbage til deres hjemland, samt dertil 10.000 kr. per medbragt barn. Ideen er angiveligt, at det skal give dem, der ikke er lovligt i landet, et incitament til at rejse hjem. Muligvis kynikerne hos Groft sagt, der mener, at selve retshåndhævelsen egentlig skulle give nok incitamenter, helt misforstået noget. Men giver det ikke snarere folk, der ved, at de ikke vil kunne få asyl, et ekstra incitament til at søge asyl i første omgang? I en hel del lande er 20.000 kr. per voksen og 10.000 kr. per barn immervæk noget af en mundfuld. Men måske det er pointen? Jo større incitamenter til at komme, desto flere vil der komme. Jo flere der kommer, desto flere skal der ansættes til at tage sig af dem og behandle dem og til at indkradse de skattekroner, det hele koster. På den måde er der både job og stemmer til alle retsindige i den generøse julefærdsstat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.