Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Journalisters horisont

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I Jyllands-Postens fødselsdagsportræt af afdelingsdirektør i Udenrigsministeriet Lone Dencker Wisborg hedder det i underrubrikken, at hun er »glødende Real Madrid-fan«. I selve teksten omtales det pågældende fodboldhold dog blot som hendes »favorithold«. Men hvad enten hun nu er glødende fan eller blot holder mere med knoldesparkerne fra Madrid end med andre, der tjener penge på at løbe rundt efter en fodbold, så er det en besynderlighed at nævne sagen i en omtale af et menneske, der beskæftiger sig med væsentlige forhold. Men det er typisk for danske journalister og dermed for en indflydelsesrig del af offentligheden. Det er nemlig en måde, hvorpå man trækker et højtstående menneske ned på jorden og gøre vedkommende til »en af os andre«. Denne jovialiserende måde bruges ikke i andre landes presse. Den fortæller en hel del om nogle journalisters indskrænkede horisont. Og det er her, problemet ligger: Journalister er budbringere, og hvis budbringeren har en snæver horisont, bliver budskabet forvansket i en grad, så det passer til denne horisont. Som det f.eks. er sket i mange af mediernes reportager om Danmarks omdømme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.