Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Joofs disruption

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

»Mennesker skal disrupte deres liv, og det skal vi også med vores samfund,« lød det fra Hella Joof. Reaktionen kom prompte fra det røde dagblad Information under overskriften »Hella Joof er hele Danmarks Nietzsche«. Her håner chefredaktør Rune Lykkeberg den populære skuespiller og harcelerer over, at Joof gang på gang opfordrer danskerne til at tage sig sammen og lade være med at kræve så mange penge af det offentlige. »Det er synd for overklassen, og det går ud over os alle sammen,« ironiserer Lykkeberg.

Det, som virkelig gør de røde sure, er Joofs snusfornuftige pointer, såsom: »Skattelettelser, det er ikke noget, man får. Det er nogle penge, man havde i forvejen, som man bare slipper for at betale.« Den slags sandheder kan man ikke sige ustraffet, så Lykkeberg slutter på højstemt vis: »Vi ved, at det gør ondt på det rigtige sted, når vi hyler og skriger om det sociale svineri. Og vi bliver ved, indtil samfundet er blevet mere retfærdigt.« Så kan Joof lære det. Hvis de blå ikke sender de røde nok penge, vil de røde hyle endnu mere. Tænk hvis de brugte al den energi på at kræve noget af sig selv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.