Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Joof og fagbevægelsen

I juletiden fik dagbladet Informations læsere mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerinden og filminstruktøren Hella Joof. »Hvordan kan det være, at du laver reklame for den gule fagbevægelse og dermed bryder med den kollektive solidariske fagbevægelse?« lød et af spørgsmålene fra de kritiske læsere. »Uha! Føler mig hensat til de glade dage i DKU i Birkerød,« svarede Hella Joof, som tydeligvis ikke længere er ungkommunist. »Nå. Ase er de selvstændiges fagforening. Folk må i mine øjne vælge den forsikring, der passer dem bedst,« forsvarede Joof sig. »Jeg har også lavet en reklamefilm for Synoptik. Men folk må gerne gå i Louis Nielsen og købe deres briller,« forklarede Joof. Men her tager hun fejl – set fra et socialistisk perspektiv. Folk må jo netop ikke vælge den ydelse eller den service, de finder bedst. Og måske indser Joof, at hun har spildt sine ord på Balle-Lars, for hun slutter med bemærkningen: »Det er et job. Jeg har en husleje.« Ikke så heroisk. Men argumenter, som også socialister burde kunne forstå. I hvert fald det med at være lejer og have en husleje. Det med at have et job virkede nok bedre på socialister i gamle dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.