Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Johannes karriereudsigter

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Hvis næste folketingsvalg holdes efter 7. juni, må vi undvære Johanne Schmidt-Nielsen, som falder for Enhedslistens rotationsprincip. Det vil være et stort tab for valgkampens retoriske kvalitet. Johanne behersker suverænt alle de genrer, en moderne politiker skal kunne udfolde sig i: taler, debatter, korte interview i nyhederne, Morgen-TV med smalltalk om madlavning. Og alle kan lide hende, bl.a. fordi hun – bortset fra dengang med »pisse på«-udtalelsen – altid formilder ekstreme politiske udmeldinger med humor, så ingen bliver bange for, at hun er en fanatisk politisk fundamentalist. Men fundamentalist er hun og de andre i Enhedslisten, for deres politik bygger på en fornægtelse af grundlæggende økonomiske love og en urokkelig tro på menneskets altruistiske godhed. Uden Johannes store blå øjne, kække nordiske look og effektive retorik ville Enhedslisten ikke have ligget så lunt i svinget. Og ingen behøver bekymre sig om Johannes karriere efter Enhedslisten. Når man kan sælge Enhedslisten, kan man sælge hvad som helst, selv Socialdemokratiet, de Konservative og brugte biler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.