Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Johanne i Israel

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

»Stockmarr og jeg er lige kommet ud af to timers sikkerhedstjek i Ben Gurion lufthavnen i Israel,« skriver Johanne på Facebook. »Hvorfor har I været i Betlehem?« »Hvorfor løber I i Palæstina?« »Hvilke palæstinensere kender I?« Sådan lyder nogle af de spørgsmål, de to kvinder er blevet stillet efter at have deltaget i et pro-palæstinensisk event.

Man må undre sig over, at Johanne Schmidt-Nielsen undrer sig. Det er vel naturligt, at israelerne checker ekstra, når de har at gøre med udlændinge, der har relationer til palæstinensiske organisationer. Israel lever jo under en permanent terrortrussel.

Men måske vil Johanne gøre gældende, at hun er ufarlig, fordi hun har lyst hår? Nej, det ville være sexistisk, og sådan er Johanne ikke. I stedet vil Johanne så måske gøre gældende, at hun er politiker? Nej, det ville være magtarrogant, og sådan et image vil Johanne ikke have.

Det mest ophidsende ved denne historie er, at Johanne Schmidt-Nielsens veninde Leila Stockmarr fik beslaglagt sin computer. Eller rettere: En Folketings-computer, som hun medbragte på udlandsrejsen. Vi kræver et svar fra Enhedslisten: Må man overhovedet have det danske folks ejendom med på risikable private rejser?

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.