Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Jødiske præster

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

En folkekirkepræst fra Vejle omtolkede i sin radiotransmitterede prædiken lignelsen om den barmhjertige samaritaner på så mange kreative måder, at prædikenen kunne være holdt på de Radikales landsmøde, hvis man lige fjernede Gud. Lignelsen betyder, at vi, eller præsten mente de andre, de vantro og ugudelige, ikke måtte dæmonisere flygtninge. Prædikenens højdepunkt var nok dette om den forslåede mand i grøften: »Præsten, der gik forbi, var ikke en folkekirkepræst, men en jødisk præst.« Tænkte vi det ikke nok. De jøder tænker kun på sig selv. De hjælper kun deres næste, hvis han er jøde. Kære præst: Pointen er såmænd, at selv radikale humanister lader ham ligge, for de skal til landsmøde på Nyborg Strand. Ja, man har endog hørt om folkekirkepræster, der ikke er flygtningevenner. De er nok jødiske præster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.