Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Jeg er moderat

Det er tankevækkende at overvære, hvordan ord i tidens løb ændrer betydning. I studenteroprørets dage var det, og de findes måske endnu, en gruppe studerende, der kaldtes Moderate Studenter. Det var en lille gruppe, og de blev udsat for hån og spot. De fik aldrig nogen indflydelse på studenterpolitik, for den har altid realiseret et rødt etpartisystem.

I Sverige findes partiet Moderaterna. Det er et liberalt-konservativt parti. Moderat er dermed et ord, der betyder konservativ eller til højre.

I dag elsker alle de eller det moderate selv de venstreorienterede. Det er bedst at være moderat. Det ser vi, når alle sætter al tillid til moderate muslimer. Vi kan nemlig ikke lide personer, der gør oprør eller er radikale. Og vi hader dem, der tager deres religion alvorligt. Selv de Radikale og Enhedslisten er i dag moderate. I dag er det dejligt at være moderat. Den politiske modsætning er mellem det store flertal af moderate og så de ekskluderede ekstremister. Se blot til Sverige, Frankrig eller Tyskland.

Det var Aristoteles, der opfandt moderationen. Vi har dermed skiftet den totalitære Platon ud med den moderate elev, Aristoteles. Der endda var indvandrer til Hellas.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.