Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Islamkritikeren Barfoed

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Skribenten Niels Barfoed langer ud efter nogle mennesker, som han kalder »militante forsvarere af ytringsfriheden« og for »militante« debattører. Brugen af ordet militant er spændende. Egentlig betyder det ikke så meget andet end ihærdig og principfast i den pågældende sammenhæng. Men ved at vælge »militant«, der smager af »militær« og den slags, får Niels Barfoed sat sine modstandere i bås som nogle farlige banditter.

»Kort og godt: Hvad vil Flemming Rose og hans garde? Hvad vil Frederik Stjernfelt, Jens-Martin Eriksen, Birgithe Kosovic, Mikael Jalving og hele holdet omkring Weekendavisen og Deadline?« klager Niels Barfoed, som engang har været formand for dansk PEN, hvis formål var ytringsfrihed.

»Hvad skal den konfrontatoriske holdning i spørgsmålet om ytringsfrihed udmønte sig i?« spørger Barfoed og fortsætter: »Hvordan skal islam afskaffes, hvilket jo er og bliver endemålet?«

Spørgsmålet er mere interessant end det mulige svar. For spørgsmålet antyder, at Barfoed mener, at islam og ytringsfrihed for altid må være på kollisionskurs. Og det er vist ikke så politisk korrekt endda. Er Niels Barfoed ligefrem blevet islamkritiker i kraft af en freudiansk fortalelse?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.