Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Islam og tyngdeloven

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Psykiateren Kurt Charleman lider af den forestilling, at politikerne burde besidde en større indsigt end »hr. og fru Jensen«, men føler sig ikke helt sikker, så han spørger i Jyllands-Posten, hvor mange politikere der har studeret Koranen, og hvor mange der kender til sharialovene, og hvordan disse af troende muslimer sættes over folkestyrets love. Her rammer psykiateren et ømt punkt. Generelt kan man sige, at de mennesker, der har sat sig ind i Koranen, shariaen og islams historie, vil være kritisk indstillede over for islam og vil aldrig påstå, at islamismen og dens udarten i terror intet har med islam at gøre. Det ville svare til at påstå, at når et folketingsmedlem falder i søvn under en åbningsdebat og ryger ned fra taburetten, så har det intet med tyngdeloven at gøre. Så når statsministeren, Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og andre partiers ledende medlemmer efter terroranslaget i København i februar påstod, at det intet havde med islam at gøre, så taler de i virkeligheden mod tyngdeloven. Det er heller ikke forbudt. Men den virker alligevel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.