Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Islam-debatten

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

Det franske satireblad Charlie Hebdo har onsdag publiceret en forside med en tegning om sidste uges angreb i Spanien. Forsiden viser to mennesker, som ligger på jorden i en blodpøl, efter at de er blevet kørt over af en varevogn.

Teksten lyder: »Islam, den evige freds religion«. Charlie Hebdos redaktør, Laurent »Riss« Sourisseau, forklarer, at forsiden er blevet publiceret, fordi eksperter og politikere »undviger svære problemstillinger på grund af hensynet til moderate, lovlydige muslimer. Debatten og spørgsmålet om religionens rolle og i særdeleshed islams rolle i disse angreb er forsvundet fuldstændigt.« Nej. Debatten foregår hele tiden – med attentater fra den ene side og mindehøjtideligheder og »vi må ikke lade os knække«-taler fra den anden. Og efter hvert debatindlæg styrkes islamkritiske politiske partier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.