Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Intet mod kællinger

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Dagbladet Politiken beskylder danske pensionskasser for at støtte investeringer i kul, selvom det er en dårlig investering. I USA har aktier i kul tabt værdi de sidste fem år. »Så hvad der nu får danske pensionskasser til at holde hånden under kul, er ærlig talt sort snak,« mener en Politiken-lederskribent med akronymet »pap«. Han overser imidlertid, at alle råvarer blev ramt af en boble for fem-syv år siden. Ligesom boliger. Derfor er det lidt kortsigtet blot at se fem år tilbage, når verden har kul til mindst 200 år. Kul er dermed den mest rigelige energikilde, vi har. Og den vil næppe blive udfaset. I stedet vil man rense udledningerne. Men Politiken er naturligvis ligeglad. Her handler det kun om »grøn« energi, uanset hvor ustabil den måtte være. Hvis man skulle investere med Politiken som rådgiver, ville man være lige så kortsigtet som Fondsbørsens hysteriske kællinger. Det er Mogens Lykketofts udtryk. Her på Groft sagt har vi intet mod kællinger, bare noget mod hystader. Såsom pap-hovederne i Politikens lederkollegium.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.