Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Institutionen i kroppen

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Alle, der har familie på plejehjem, og som følger lidt med i plejehjemmets arbejde, ved, at der typisk kun er en enkelt nattevagt til en hulens masse beboere.

Men forleden opdagede så også TV-Avisen disse kendsgerninger, og derfor er flere politikere nu i gang med at kræve flere på nattevagt.

Det er tankevækkende, at sagens væsentligste aspekt slet ikke behandles, nemlig hvordan medicineringen af beboerne stille og roligt efter indflytningen efterhånden lægges således til rette, så plejehjemmets rutiner kan overholdes. Det betyder bl.a., at sovemedicin bruges til at sørge for, at nattearbejdet for den ene nattevagt ikke bliver helt umuligt. Det betyder også, at ble indføres tidligt for beboere, som har brug for at komme ofte på toilettet.

Det er almindelig institutionslogik, at sådanne ting sker. Og derfor pudsigt at opleve, at landets største nyhedsmedium og oprørte politikere behandler sagen helt uden at komme ind på, hvordan institutionen overlever ved at invadere beboernes kroppe.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.