Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ingen topskat til de blå?

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

Der findes en såkaldt forskerskatteordning. Den indebærer, at forskere rekrutteret fra udlandet kan vælge at betale en bruttoskat på ca. 32 procent af lønnen i fem år. Det er mindre end for beboere i Danmark med samme jobs. Begrundelsen er, at forskerne ikke trækker på statskassen i forhold til bidraget hertil. Nu foreslår de økonomiske vismænd, at ordningen udstrækkes til alle personer udefra med samme begrundelse. Groft sagt foreslår imidlertid, at ordningen udvides endnu mere, således at ingen blå vælgere skal betale topskat. Begrundelsen er, at de blå vælgere går ind for politikker, som mindsker trækket på statskassen. Spørgsmål om dokumentationen af blå stemmeafgivning kan f.eks. klares med stemmesedlen og kørekortet på samme mobilbillede taget i boksen. Ikke?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.